Meubelstoffering

Weer als nieuw!

Soms ben je gehecht aan een meubel. Het zit zo lekker of het is een bijzonder meubel voor je, zoals een erfstuk. Waarom weg doen als je er nog iets moois van kunt maken? Met name voor antieke- of designmeubelstukken kan herstofferen de moeite waard zijn.  Met nieuw binnenwerk en een mooie stof is het resultaat vaak verbluffend en kan je meubel weer jaren mee!

Ambachtelijk vakmanschap

Een meubel stofferen kost veel aandacht en tijd en is een vakkundig karweitje. Van je antieke stoel herstellen wij eerst het binnenwerk met traditionele materialen van hoge kwaliteit zoals crin en paardenhaar. Op deze manier zorgen we dat de basis van je stoel weer goed is. Modernere meubels vragen om een andere werkwijze, hier gebruiken we materialen als hoogwaardig kwaliteit koudschuim en polyether. Meestal wordt het schuim geheel vervangen, zodat het meubel weer lekker zit. Uiteindelijk bekleden wij het meubelstuk met stof of leer.

Welke stof?

We bieden een ruime keuze aan zowel traditionele of hippe en moderne stoffen. Niet alle stoffen zijn echter geschikt om zo maar mee te stofferen. We denken met je mee en bekijken samen de mogelijkheden. We kunnen stalen aan huis aanleveren, maar mocht je liever uit een uitgebreider assortiment willen kiezen dan kan dat ook. Met de stoffenleverancier hebben wij goede afspraken en op afspraak stelt deze de showroom voor ons open.

Specialistisch stoffeerwerk

Wij hebben ook ervaring in het stofferen van behandeltafels van fysiotherapeuten. Is deze versleten en aan vervanging toe, dan gaat dat vaak alleen om de vulling en het leer dat er op zit. Herstofferen van een dergelijke tafel is dan soms een veel goedkopere optie dan het aanschaffen van een nieuwe. Daarbij heb je dan tevens veel meer keuze in kleur. Wij bieden een ruime keuze aan (kunst)lederen bekleding.  Ook fitnessapparatuur kunnen wij op deze manier opnieuw stofferen.